Kuntosalin vihaajasta salilla kävijäksi

Iina Karppinen ei ole koskaan pitänyt kuntosaliharjoittelusta. Hän on itsekin melko yllättynyt, että nyt säännöllistä Oulun PT Studion salilla käyntiä on takana jo puoli vuotta.

”Lupasin itselleni aluksi, että riittää jos menen sinne edes kerran viikossa, kunhan vain aloitan”, Iina kertoo.


Lapsena Iina harrasti urheilua monipuolisesti – yleisurheilua, keihäänheittoa, tennistä ja tanssia. Mutta aikuistuessa tiivistahtinen opiskelu ja sittemmin vaativa toimistotyö veivät mukanaan. Jossain vaiheessa Iina huomasi olonsa olevan väsynyt ja ulkomuotonsa pöhöttynyt. Painoakin oli kertynyt.

”Lähdin hakemaan motivaatiota ja apua siihen, mitä siellä salilla kannattaa tehdä”, Iina sanoo.

Valmista ohjelmaa helpompi noudattaa

”Tylsää, päämäärätöntä, hidasta, enkä nähnyt mitää kehitystä. Koskaan ei ollut sellaista oloa että aika aivan lentäisi”, Iina muistelee aiempia kokemuksiaan kuntosalilta.

Enää kuntosalilla käynti ei ole pelkkää epämääräistä haahuilua.

Oulun PT Studiolta Iina kuitenkin sai kaipaamaansa tukea ja kannustusta. Salitreenin lisäksi ruokavaliota rukattiin uusiksi. Puolessa vuodessa paino on pudonnut noin kymmenen kiloa, itseluottamus on noussut, olo on virkeä ja vanha harrastus tennis on jälleen palannut mukaan Iinan elämään. Enää kuntosalilla käynti ei ole pelkkää epämääräistä haahuilua.

”On helpompi tehdä, kun on ohjelma mitä noudattaa. Että teen sen asian ja se on sitten riittävä, nyt voi lähteä pois. Aiemmin se treeni paisui vain hulluna, kun en tiennyt milloin lopettaa, tein ja tein vain jotain liikettä”, Iina kertoo nauraen.

Tulokset motivoivat jatkamaan salitreeniä

Iina Karppinen ei usko että hänestä koskaan kuoriutuu himotreenaajaa, eikä kuntosali vieläkään ole hänen lempipaikka maailmassa. Mutta treeneistä kertyvä etu on niin kiistaton, että tulokset kummasti motivoivat jaksamaan.

”Yleinen vireystila noussut älyttömästi, jaksaa paljon paremmin. Silloin aiemmin kävin jopa lääkärissä, kun väsytti niin paljon. Myös itsevarmuutta on tullut lisää, olo on jaksava ja pystyvä, mukava, positiivinen mieli. Painonpudotus on olotilaan verrattuna pelkkää plussaa”, Iina luettelee.

Ilman Oulun PT Studion tukea tässä pisteessä tuskin oltaisiin. Tsemppiä ja tuuppausta kuntosalilla käyntiin Iina kaipaa yhä. Siksi hän ei tahdo siirtyä täysin omatoimiseen harjoitteluun, vaikka alkuperäinen tavoite on jo saavutettuna. Seuraavaksi treenit muokataan tukemaan Iinalle tärkeäksi muodostunutta tenniksen peluuta.