Tiina Laaninen: ”Saimme tuloksia aikaan jo kahdessa kuukaudessa”

”Ystäväni oli käynyt Outin Seppälän valmennuksessa ja saanut tosi hyviä tuloksia aikaan. Sen tiedon innoittamana hain netistä lisätietoa Oulun PT Studion toiminnasta – ja rohkaistuin ottamaan yhteyttä.” Tiina Laaninen taustoittaa näin innostustaan kuntosalitreenaukseen. Hän on 41-vuotias yrittäjä. Hänellä on miehensä kanssa kauppapuutarha sekä koneurakointeja tuottava yritys. ”Liikunnallinen olen ollut aina. Harrastan muun muassa lenkkeilyä ja hiihtoa.”

Tiina Laaninen on saanut kipinää treeneihin ja hyviä tuloksia Oulun PT Studiolla.

Kuntosalilla Laaninen ei ole kuitenkaan käynyt säännöllisesti aiemmin. Pari vuotta sitten hän tosin kokeili itsenäistä kuntosalitreenausta, mutta pian siihen tuli tauko. ”En vain saanut itseäni niskasta kiinni niin, että siitä olisi tullut säännöllistä – ja sitten se vain lopahti kokonaan. Jotenkin keksin aina erilaisia tekosyitä, miksi ei ollut aikaa lähteä treeniin.”

Puoli vuotta sitten tilanteeseen tuli muutos, kun Laaninen löysi Oulun PT Studion ja Outi Seppälän treenit. Nyt hän on käynyt yksilövalmennuksissa säännöllisesti kaksi kertaa viikossa.

Yksilöllistä ohjausta ja tsemppiä treeneihin

Yksi treenikerta kestää Laanisella aina noin tunnin. Outi on treenissä mukana joka kerta ja laittaa kaikki välineet aina valmiiksi. ”Kun on koko ajan rinnalla apua, ohjausta ja tsemppausta, niin se vain on tosi tehokasta sillä tavoin.”

Laaninen sopii Seppälän kanssa treenikerrat aina kaksi kuukautta eteenpäin, joten nyt hänellä ei ole tullut tarvetta perua kuntosalitreenejään. ”Ei ole tullut tarvetta keksiä tekosyitä jättää treeni välistä. Kun aika on sovittu ja merkattu kalenteriin, on ollut helppo noudattaa treenisuunnitelmaa.”

Kun Laaninen oli käynyt Seppälän ohjaamissa treeneissä kaksi kuukautta, InBody-mittaustulosten perusteella hän pystyi huomaamaan treenien vaikutukset. Esimerkiksi viskeraalirasva oli vähentynyt huomattavasti. ”Tulokset näkyivät minulla ennen muuta lihasmassan kasvuna ja painon pudotuksena. Minulle painonpudotus ei tosin ole se ykkösjuttu, mutta lihasmassan kasvuun kaipasin kehitystä.”

Treeneillä ja joogalla lisää työhyvinvointia

Kuntosalitreenien lisäksi Laaninen on käynyt myös Seppälän vetämillä joogatunneilla. ”Ajattelin aiemmin joogasta vain, että se on jotain mantrojen toistamista. Ei se kuitenkaan sitä ole. Siinä keskitytään venyttelyyn, hengitykseen ja pyritään saavuttamaan mielenrauha. Se on erittäin hyvää kehonhuoltoa. Venyttelyn ansiosta olen saanut kireyksiä hyvin pois kropastani.”

Nyt kun Laanisella on takana noin puoli vuotta treenejä Oulun PT Studiolla, hän sanoo huomanneensa, että hänen ryhtinsä on parantunut ja käsivoimat lisääntyneet. ”Olen huomannut, että treenaus vaikuttaa positiivisesti myös työhyvinvointiini. Puutarhatyöt kysyvät kuntoa, ja nykyään kroppa ei väsy niin kuin aiemmin.”

Yhteistyön Seppälän kanssa Laaninen kokee kaikin puolin antoisaksi ja sujuvaksi. Hän on huomannut, että Seppälä on selvästi alansa ammattilainen.

”Juurikin siitä syystä, että hän osaa oikealla tavalla ohjata. Hän aina kertoo, miksi asiat tehdään mitenkin. Kaikesta hänen tekemisestään huomaa, että hänellä on kokemusta. Minulla synkkaa tosi hyvin hänen kanssaan. Treenien lomassa tulee aina vaihdettua kuulumisia muutoinkin.”