Ei urheiluhullu, mutta vahvempi ja tasapainoisempi Katja Maijanen

Puolitoista vuotta sitten Katja Maijanen ajatteli, että nyt on tullut minun aikani. Opettajan työpäivät kuluivat jalkojen päällä, teini-ikäisten lasten harrastukset veivät äidin vapaa-ajan eikä oma jaksaminen ollut enää huipussaan. Kun Facebookissa silmiin osui ilmoitus Oulun PT Studion ryhmävalmennuksesta, Maijanen päätti ilmoittautua. Ryhmä ei lopulta noussut pystyyn mutta asia oli jäänyt itämään. Kun Maijanen myöhemmin huomasi mainoksen eräästä Oulun PT Studion kampanjasta, asia oli lukkoon lyöty.

Katja Maijanen sanoo, että Outin kanssa treenaaminen Oulun PT Studiolla on tuonut särmää harjoitteluun korona-aikanakin.

”Lähdin hakemaan itselleni treenikaveria”, Katja Maijanen sanoo viitaten Oulun PT Studion tarjoamaan yksilövalmennukseen, jota Maijanen siinä kohtaa eniten tarvitsi. Ajatus omatoimisesta kuntosalilla käymisestä ei nimittäin houkuttanut. Treenaaminen tuntui vieraalta ja oma osaaminen arvelutti.

”Ajan kuluessa kynnys vain nousi. Tarvitsin kaverin katsomaan, että liikkeet tulee tehtyä oikein. Se oli kyllä hyvä panostus. Oulun PT Studiolla sain kahdestaan treenata Outin (Seppälä) kanssa ja nyt uskallan käydä jo yksinkin kuntosalilla”, Maijanen iloitsee.

”Oulun PT Studiolla sain kahdestaan treenata Outin kanssa ja nyt uskallan käydä jo yksinkin kuntosalilla.”

”Nuorempi ja laihempi ja lihaksikkaampi”

Katja Maijanen kertoo naureskellen, että alkuperäinen ajatus oli Eppu Normaalin Urheiluhullua mukaillen olla ”nuorempi ja laihempi ja lihaksikkaampi”, mutta myöhemmin alkuajatus on hioutunut keskittymään ennemminkin voiman ja tasapainon kehittämiseen. Tähtäimessä on nyt pitää kuntoa yllä niin, että kroppa jaksaa palvella vielä vuosikymmenienkin päästä. Ihanteena on oma äiti – Maijanen tajusi, että ilman säännöllistä treenaamista hän tulee kuntonsa puolesta häviämään äidilleen.

”Minä aloin ajattelemaan, että olen kohta viidenkymmen ja äiti, joka on 70, käy salilla monta kertaa viikossa.” Maijanen ei tunnustaudu luonteeltaan urheiluhulluksi vaan kuvailee itseään liikunnan suhteen laiskaksi.

”Mukavuudenhaluisena itsekseen treenatessa sitä tekee vain mukavia ja helppoja liikkeitä. Mutta kun on Outi vieressä, niin hän teettää kamalia ja vaikeitakin juttuja! Se on vain hyvä, tulee kunnolla tehtyä”, Maijanen nauraa.

Korona-aikaan treenaamisen tärkeys korostuu

Yksityinen salitreenaaminen nousi arvoon arvaamattomaan kevään 2020 koronapandemian vuoksi. Tilausta on ollut Oulun PT Studion tarjoamaan yksilövalmennukseen, jossa treenaaminen tapahtuu kahden kesken personal trainerin kanssa, vailla muita salinkäyttäjiä tai ylimääräisiä kontakteja.

Oulun PT Studion Outi Seppälä muistuttaa, että myös poikkeustilanteessa treenaamisen tulisi jatkua säännöllisenä.

Oulun PT Studion Outi Seppälä muistuttaa, että myös poikkeustilanteessa treenaamisen tulisi jatkua säännöllisenä. Lihaskunto heikkenee muutaman viikon tauon jälkeen ja pitempi paussi vaikuttaa jo moneen diabetesriskin lisääntymisestä verenpaineen nousuun. Urheilusta ja treenaamisesta tulisi pitää erityisestä huolta silloin, jos etätyöt ja harrastuspiirien puuttuminen ovat häivyttäneet arkiliikunnan minimiin.

Koronakausi teki tauon myös Katja Maijasen salilla käyntiin. Vajetta hän paikkaili kotijumppaohjeilla ja treenaamalla Oulun PT Studiolla Outin kanssa. Lenkkeily koiran kanssa hoiti omalta osaltaan liikunnan tarvetta myös etätyöaikaan. Maijanen huomasi kuitenkin, että säännöllinen ja kalenteriin merkitty liikunta sopii hänelle parhaiten, ja Oulun PT Studiolla on hyvä treenata, kun ihmiskontaktit voidaan pitää minimissä.

”Kamala sana se ruuhkavuodet, mutta kyllä sitä huomaa laittavansa lasten tarpeet ja kaiken muun aina itsensä edelle. Treenaaminen on minulle sitä omaa aikaa, sitä tekee aivan itsensä vuoksi”, Katja Maijanen perustelee.