Ammattitaitoiset personal trainerit tsemppareina

”Jonna on ammattitaitoinen ja tosi kannustava treeneissä. Tulen hyvin toimeen hänen kanssaan. Jos on pitänyt jostain syystä muokata aikatauluja, niin hyvin on aina löytynyt uusi aika treeneille.”

Pauli Penttilä on 29-vuotias rakennuspeltiseppä, joka on käynyt Oulun PT Studiolla treeneissä nyt noin puoli vuotta. Hän asuu PT Studion lähellä, joten treeneissä on ollut helppo käydä useamman kerran viikossa.

Hänen personal trainerinaan on toiminut Jonna Kallunki nyt kolme kuukautta. Ensimmäiset kolme kuukautta hän treenasi Hanna Junkkarin johdolla.

”Kuntosalilla käymisen lisäksi minulla ei muita harrastuksia nyt juuri olekaan. Parikymppiseksi pelasin jalkapalloa SM-tasolle asti, mutta se jäi siinä vaiheessa, kun lähdin armeijaan.”

Oulun PT Studiolla saa treenata rauhassa

Paulin puoliso oli jo aiemmin ollut Oulun PT Studion asiakkaana. Hän ehdotti Paulille, että tämäkin kokeilisi treenejä siellä. Pauli innostui ajatuksesta.

”Yksityiset tunnit ja tosi helposti lähestyttävät personal trainerit madalsivat kynnystä aloittaa lihaskuntoharjoittelu uudelleen pidemmän tauon jälkeen.”

”Jos joku vähänkin miettii, ottaisiko itselleen personal trainerin, niin suosittelen kyllä kovasti.”

”Oulun PT Studiolla on helppo aloittaa myös siksi, koska siellä saa olla vapaasti aloittelija. Siellä saa muiden katseilta rauhassa harjoitella asioita. On yksityisyys treenata, eivätkä muut häiritse keskittymistä.”

Viime aikoina Pauli on treenannut Jonnan johdolla kaksi kertaa viikossa perusvoimaa, ja kerran viikossa hänellä on ollut circuit-treeni eli kiertoharjoittelua. Nyt hän kokee, että hän on saanut niin hyviä oppeja, että pystyy jatkossa käymään kuntosalilla yksinkin. 

”Oman kokemukseni perusteella voin sanoa, että jos joku vähänkin miettii, ottaisiko itselleen personal trainerin, niin suosittelen kyllä kovasti. Se kyllä kannattaa.”

Kehitys näkyi jo kolmessa kuukaudessa

”Minulla motivaatio treenaamiseen lähti siitä, että halusin kasvattaa lihasvoimaa ja fyysistä kuntoani. Tavoitteenani oli myös oman yksityisen personal trainerin avulla saada lisää itseluottamusta siihen, että voin jatkaa myöhemmin treenejä yksin.”

Oulun PT Studiolle tullessaan Pauli halusi oppia tekemään kuntosalilla liikkeet mahdollisimman hyvin ja oikein. Hän halusi löytää niitä tapoja, miten eri liikkeet tehdään niin, että niistä saa maksimaalisen hyödyn. 

Lihaskuntoharjoittelun vaikutuksia mitattiin säännöllisesti. InBody-mittaus tehtiin hänelle heti alussa ja sen jälkeen kolmen kuukauden välein. Tulosta oli tullut jo ensimmäisen kolmen kuukauden aikana.

”Kehitys näkyy paperilla, mutta ennen kaikkea tunnen sen omassa olossani. Huomasin sen heti, että on tullut muutosta. Minulla oli paljon kevyempi olo. Treenit ovat parantaneet selvästi myös liikkuvuuttani.”