”Olen nykyään parempi äiti, puoliso ja esimies.”

”Eniten minua ilahduttaa se kokonaisvaltainen kehitys, mitä on tapahtunut korvien välissä. Treenien ohessa olen oppinut tekemään arjessa itseni kannalta oikeita valintoja.”

Kun Elina Ranta aloitti lihaskuntoharjoittelun Oulun PT Studiolla, painonpudotus oli yksi hänen päätavoitteistaan. Kehitystä on kuitenkin tullut monella muullakin saralla.

”Olen saanut työstettyä omia ajatuksiani niin, että aiempiin ajatusmalleihini on tullut muutoksia. Liikkumisesta on tullut nyt säännöllinen osa arkea. On syntynyt tarve päästä treenaamaan.”

Elina on käynyt nyt Oulun PT Studiolla treenaamassa kerran viikossa kahdeksan kuukauden ajan. InBody-mittauksien perusteella hän on voinut todeta, että rasvamassa on vähentynyt ja lihasmassa lisääntynyt.

”Kun treenit on säännöllisesti, se auttaa tavoitteiden saavuttamisessa. Näihin treeneihin kuuluu osana myös ravintovalmennus, joten sekin on vahvistanut oikeiden valintojen tekemistä arjessa.”

Omaa aikaa ruuhkavuosien keskellä

Elina Ranta on 41-vuotias perheenäiti, jolla on mies ja kaksi lasta. Hän toimii terveyspalvelualalla liiketoiminnallisissa johtotehtävissä. 

”Meidän perheessämme eletään ruuhkavuosia. Arki on niin kiireistä, että itsestä huolehtiminen jää lasten kenkiin, jos sitä ei oikeasti ota asiakseen.”

Lapsena ja nuorena Elina harrasti useita vuosia kilpauintia, mutta lopulta uinti kuitenkin jäi muiden harrastusten tieltä. Nyt kun hän aloitti lihaskuntoharjoittelun Oulun PT Studiolla, hänellä on syttynyt uusi innostus uintiinkin. 

”Kuntosalilla treenaaminen tukee uintia. On ollut ilo huomata, että uinti tulee tätä myöden taas isommaksi osaksi arkea.”

Oulun PT Studiolta luksusta liikkumiseen

Oulun PT Studioon Elina törmäsi netissä, kun hän etsi henkilökohtaista valmentajaa. Hän halusi kuntosalitreeneihin säännöllisyyttä ja pysyvyyttä. Yleisillä kuntosaleilla treenit olivat jääneet, sillä niissä hänellä ei ollut ollut henkilökohtaista ohjausta.

”Oulun PT Studio on mahtava paikka. Se on enemmän kuin pelkkä kuntosali, sillä siellä saa yksilöllistä valmennusta ilman häiriötekijöitä. Se on luksusta, varsinkin näin ruuhkavuosien keskellä.”

”Jonna on turvallinen, salliva ja kannustava personal trainer.”

Elinan valmentajana Oulun PT Studiolla on toiminut Jonna Kallunki. Elina kokee hänen tapansa valmentaa hyväksi ja toimivaksi. 

”Jonna on ihanasti tukenut ja antanut tilaa treeneissä. Minun ei ole tarvinnut tuntea huonoa omaatuntoa, jos joku viikko on mennyt vähän huonommin. En ole joutunut siitä mihinkään ikävään prässiin. Jonna on turvallinen, salliva ja kannustava personal trainer.” 

Elina sanoo oppineensa lihaskuntoharjoittelun ohessa, miten monet asiat vaikuttavat kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Ravinnon ja liikkumisen ohella myös levolla ja palautumisella on tärkeä merkitys. 

”Kaikki on mennyt nyt siihen suuntaan, mihin halusinkin. Jaksan arjessani kaikin tavoin paremmin, joten olen nykyään parempi äiti, puoliso ja esimies. Se on valtavan iso juttu.”