Hyvä kokemus toi takaisin yhteisiin treeneihin

”Liikunnan suhteen en ole koskaan ollut mikään himourheilija, mutta tykkään lihaskuntoharjoittelusta ja lenkkeilystä.”

Katja Ojala aloitti lihaskuntoharjoittelun vuonna 2016. Hän oli tuolloin jo pidemmän aikaa miettinyt, että pitäisi aktivoitua kunnolla liikkumaan. 

”Kaipasin elämäntapamuutosta. Yläasteikäisenä pelasin salibandya, mutta kun lopetin sen, jäi liikkuminen vähäiseksi. Aloin ajatella, että ei tästä tule yhtään mitään, jos en nyt tee asialle jotain.”

Hän kaipasi apua aktiivisemman liikuntaharrastuksen aloittamiseen. Hän alkoi googlettamalla etsiä tietoa personal trainereista. 

”Sitä kautta löysin Outin ja Oulun PT Studion. Tämä paikka vaikutti hyvältä. Minua miellytti ajatus, että täällä saa treenata rauhassa.”

Raskaus muutti treenien suuntaa

Katja oli Outi Turusen (ent. Seppälä) asiakkaana noin pari vuotta ja jäi koukkuun lihaskuntoharjoitteluun. Treenaamisen myötä hän sai energiaa päiviinsä. 

”Minulla oli paljon enemmän voimia aina työpäivän jälkeen. Huomasin, että jaksan ja voin kaikin tavoin paremmin, kun liikun säännöllisesti.”

Kun Katja tuli raskaaksi, hän pikku hiljaa luopui treeneistä. Jonkin verran hän kävi lenkillä, mutta lopussa se oli jo niin tuskaista, ettei lenkkeilykään oikein maistunut. 

”Vähän säikähdin sitä, että osaanko aloittaa treeniä oikein, koska minulla oli raskauden myötä keskivartalon tuki hukassa.”

Kun lapsi oli syntynyt, Katja oli perhevapaalla ja hoiti poikaansa kotona. Nyt lapsi on kymmenen kuukautta vanha, ja Katja juuri palannut takaisin töihin.

Kuntosaliharjoittelun hän päätti aloittaa uudelleen puoli vuotta sitten. Hän koki, että tavallinen lenkkeily ei enää riittänyt kunnon ylläpitämiseen. 

”Viime syksynä olin Outiin uudestaan yhteydessä, sillä minulla oli vähän epävarma olo treenaamisen aloittamisesta raskauden jälkeen.”

Apua lihaskuntoharjoitteluun raskauden jälkeen

Katja oli lukenut synnytyksen jälkeisestä vatsalihasten erkaumasta, ja että lihaskuntoharjoittelussa se kannattaa ottaa huomioon. Treeni kannattaa aloittaa varovasti.

”Vähän säikähdin sitä, että osaanko aloittaa oikein, koska minulla oli raskauden myötä keskivartalon tuki hukassa.”

Hänellä alkoi myös tulla selkä- ja niskajumeja pikkupojan nostelemisesta ja kantamisesta. Niinpä hän päätti palata Oulun PT Studiolle laittamaan kehonsa kuntoon.

”Olen ollut todella tyytyväinen päätökseeni. Outi on tosi mukava tsemppari. Hän löytää liikkeistä heikot kohdat, joita sitten pikkuhiljaa korjaillaan. Hän kuuntelee ja tekee kotiinkin treeniohjelmia.”

Katja Ojala tykkää Oulun PT Studion yksilöllisistä valmennuksista.

Katjan mielestä kuntosaliharjoittelusta on hänelle monenlaista hyötyä. Treeni on muun muassa poistanut hänen niska- ja selkäkipunsa kokonaan. 

”Aina on myös kiva, kun saa laitettua vähän lisää vastusta ja huomaa kehityksen. Enää ei myöskään tule kesken päivän väsymystä, ja hyvin jaksan puuhastella kaikkea poikani kanssa.”