Lihaskuntotreeni lisää puhtia arkeen.

Lihaskuntotreenillä lisää puhtia seniorin arkeen

”Hanna on tosi ihana ihminen, tosi sympaattinen ja huumorintajuinen. Hän on myös asiantunteva ja osaa neuvoa hyvin. Voi luottaa siihen, että tehtävät liikkeet ovat hyviä eikä tule vammoja. Sekin on hyvä asia, että hänellä on asiantuntemusta myös ravitsemukseen. Viikottainen valmennus on mukava tapahtuma, jota mieheni kanssa odotamme innolla. Olemme käyneet jo kaksi vuotta, eikä ole näköpiirissä leipääntymisen merkkejä, sillä treenikertojen sisältö vaihtelee sopivasti. Kun huomaa hyödyn ja kehityksen hyvinvoinnissaan, niin haluaa mielellään jatkaa.” Pirjo 68 v.

Näin kertoo kokemuksistaan yksi Hanna Junkkarin valmennettavista. Junkkari on toinen Oulun PT Studion personal trainereista. Hän sanoo, että seniorit kokevat kuntosaliharjoittelun usein tärkeäksi nimenomaan siksi, että se auttaa jaksamaan arjessa.

”Senioreille kuntosaliharjoittelu on hyväksi, koska lihaskuntotreenillä saadaan parannettua tasapainoa, koordinaatiokykyä, voimaa ja liikkuvuutta. Lisäksi mielenterveydellinen puoli on suuressa roolissa. Itsetuntokin paranee, kun on fyysisesti vahva olo.”

Duovalmennus sopii hyvin pariskunnille

Pariskunnat valitsevat usein Oulun PT Studion duovalmennuksen, eli he ovat valmennuksessa kahdestaan. Yksi kerta on tunnin mittainen kokonaisuus. Valmennettavat ovat kertoneet huomanneensa, että valmennukset ovat lisänneet kokonaisvaltaista hyvinvointia, lihaskunto on parantunut ja liikkuvuus lisääntynyt.

”Kaikki saavutettu kehitys on tuntunut heistä tärkeältä, joten he usein haluavat jatkaa pitempäänkin. Valmennettavani ovat kertoneet, että valmennusten myötä myös uni on parantunut. Valmennuksiin kuuluu myös ruokavalio-ohjeistus ja ohjelmat ja ohjeet, miten lisäharjoittelua voi tehdä kotona.”

Valmennettavat ovat kertoneet huomanneensa, että valmennukset ovat lisänneet kokonaisvaltaista hyvinvointia, lihaskunto on parantunut ja liikkuvuus lisääntynyt.

Oulun PT Studion valmennuksiin hakeudutaan muun muassa siitä syystä, että ihmiset kaipaavat systemaattista lihaskuntoharjoittelua, mutta oma-aloitteinen harjoittelu ei tunnu luontevalta.

”Duovalmennuksessa käyvät ovat olleet ilahtuneita siitä, kun pystyvät käymään valmennuksessa kahdestaan. Olen itse koko ajan läsnä, mutta pariskunnat tsemppaavat myös toinen toisiaan. Ohjaan molempia niin, että liikkeet osataan tehdä oikein ja turvallisesti.

Lihaskuntotreeni lisää kokonaisvaltaista kehon ja mielen hyvinvointia.

Treenaa turvallisesti Oulun PT Studiolla

Moni seniori kokee, että ei nyt poikkeusolojen aikana lähtisi yleiselle kuntosalille, sillä kuuluu iän puolesta riskiryhmään. Oulun PT Studiolla on kuitenkin turvallista käydä, sillä välineet puhdistetaan jokaisen asiakkaan jälkeen ja studion siisteydestä huolehditaan muutenkin. Turvallisuutta lisää myös se, että yksilöllinen treeni tehdään ilman muiden läsnäoloa.

”Asiakkaan ei tarvitse huolehtia kuin se, että tulee terveenä treenaamaan. Me valmentajat huolehdimme myös omasta terveydestämme erityisesti nyt koronan aikaan, mutta muutoinkin.”

Kaikissa valmennuksissa tehtävissä liikkeissä ei ole tarkoitus lisätä voimaa, vaan myös liikkuvuutta. Osa lihaskuntoharjoituksista tehdään kehonpainoliikkeinä.

”Olemme hyvin saavuttaneet tavoitteita valmennettavien kanssa. He ovat kokeneet, että ylläpitotreeniä on hyvä jatkaa, jotta saavutettu kunto pysyy. Se kannattaa, sillä lihaskuntoharjoittelu tuo arkeen paljon voimaa, ja siten arki helpottuu monin tavoin.”