Kerttu Ristola: ”Periksi ei anneta.”

”Tykkään siitä, että paikkana on tämmöinen pieni ja intiimi kuntosali. Nautin yksityisyydestä ja yksilöllisyydestä. Oulun PT Studio on myös tyylikäs ja viihtyisä. Sinne on aina kiva mennä.”

Erityisopettaja Kerttu Ristola aloitti kuntosaliharjoittelun Oulun PT Studiolla keväällä 2017. Hän treenaa kuntosalilla Outi Seppälän ohjauksessa.

”Aloin käydä kuntosalilla, sillä minusta alkoi tuntua, että jos en ala pitää lihaskuntoa yllä, voimani hupenevat. Tykkään Outin tavasta ohjata, sillä hän tarjoaa mahdollisuuksia silloin, kun on voimia. Kun voimia on vähemmän, tehdään kevyempi treeni.”

Kun hän on saanut kuntosalilla treenin tehtyä, hänellä tulee hyvä tunne siitä, että on käyttänyt lihaksiaan. Kuntosaliharjoittelulla hän haluaa pitää itsestään huolta ja ehkäistä tulevia ongelmia.

”Tavoitteiden ei tarvitse aina olla hirveän korkealla. Ei aina tarvitse tehdä totaalista elämänmuutosta tai suureellista painonpudotusta. Minun tavoitteeni on ylläpitotreeni. Se riittää.”

Kuntosaliharjoittelu ja tanssi tukevat toisiaan

Kerttu Ristola harrastaa kuntosaliharjoittelun lisäksi itämaista tanssia. Tanssia hän on harrastanut 25 vuotta. Tanssitreenit hänellä on kerran viikossa, myös kuntosalilla hän käy kerran viikossa.

”Ne muodostavat minulle sopivan kokonaisuuden. Itämainen tanssi perustuu Lähi-idän tansseihin. Se ylläpitää keskivartalon ja lantionpohjan lihaksia sekä parantaa rintarangan liikkuvuutta – ja se on kaunista, naisellista ja hauskaa!” 

Hän kokee, että sekä tanssi että kuntosaliharjoittelu ovat kehittäneet hänen tasapainoaan ja kehon koordinaatiokykyä. Kun lihaskuntoa pitää yllä, se parantaa myös tasapainoa.

”Minulla ei synnynnäisesti ole hyvä tasapaino, mutta kun pidän keskivartalosta huolta, se auttaa tasapainon hallinnassa.”

Umpiväsyneenäkin tervetullut

Hän tykkää Outin tavasta ohjata treenejä, sillä tämä kuuntelee, millaisissa voimissa hän milloinkin on. Se on tärkeää, sillä se vaikuttaa siihen, miten treenin jaksaa tehdä.

”Jos raahaudun umpiväsyneenä ja viimeisille voimillani sinne, en kaipaa yhtään sellaista, että pakolla pitää jaksaa, jaksaa – ja vielä jaksaa. Lähtisin varmasti heti pois.”

Hän kertoo, että tarvitsee kuntosaliharjoitteluun hyvän personal trainerin tuen. Jos se olisi vain hänestä itsestä kiinni, hän ei töiden jälkeen väsyneenä ikinä menisi kuntoilemaan. 

”Tunnen itseni tosi tervetulleeksi, vaikka en aina jaksakaan tehdä supersuoritusta.”

”Mutta kun tiedän, että Outi on siellä ja odottaa, niin menen. Voin mennä sinne vapaasti väsyneenäkin, eikä minulla tarvitse olla päässä kovinkaan monta järkevää ajatusta. Outi antaa ohjeet ja minä teen niin kuin hän käskee.”

Outin kuunteleva asenne auttaa häntä sitoutumaan lihaskuntoharjoitteluun. Hänen mielestään Oulun PT Studiolla on monipuoliset laitteet, ja treeni on kivalla tavalla vaihtelevaa.

”Outi on sellainen tosi ystävällinen ja rauhallinen, joka oikeasti ottaa jokaisen asiakkaan toiveet ja tarpeet huomioon. Hän osaa olla kannustava ja rohkaiseva. Tunnen itseni tosi tervetulleeksi, vaikka en aina jaksakaan tehdä supersuoritusta. Siitä syntyy se tunne, että haluan mennä aina uudelleen.”