Ihmiset haluavat nyt treeniltä kahta asiaa – kokenut valmentaja neuvoo, miten vältät yleisimmän treenimokan

Oulun PT Studiolla treenataan aina personal trainerin kanssa. Henna Hytinkoski (oik.) on yrittäjä ja valmentaja Outi Turusen pitkäaikainen asiakas.

Yksityinen ja tehokkaasti käytetty treeniaika on nyt in. Ammattilaisen vinkeillä voit välttää treenimokan, johon kuntoilu yleensä tyssää.

Jo ennen koronaa yhä useampi kuntosalilla kävijä kaipasi salitreeniin omaa rauhaa ja lisää tehoa. Oulun PT Studio vastasi tarpeeseen ja onkin ensimmäinen ainoastaan personal training -valmennuksiin keskittynyt kuntosali Oulussa.  

”Asiakkaiden suusta ja toiveista tämä kaikki lähti. Meillä ylimääräiset silmäparit ja odottelu eivät tule treenin tielle. Lisäksi treeni tehdään aina personal trainerin kanssa”, kertoo Oulun PT Studion perustaja, yrittäjä ja personal trainer Outi Turunen. 

Oulun PT Studio on toiminut samassa paikassa Limingantullissa jo vuodesta 2015. Sen tilat ja välineet eroavat Turusen mukaan muista saleista siinä, että ne on suunniteltu nimenomaan tehokkaan PT-treenin tekemiseen, eivätkä satunnaiset kuntosalin käyttäjät häiritse suoritusta.  

”Personal Trainer ei ole pelkästään apuna treenissä, vaan PT:n kanssa pohditaan hyvinvointia, vaikkapa lepoon ja ravintoon liittyen, ja saatetaan keskustella hyvinkin henkilökohtaisista asioista.” 

Ammattilaisen vinkeillä vältät treenimokat

Jo lähes 10 vuotta kuntoilijoita valmentanut Turunen kertoo tosi-TV:n antavan turhan raflaavan kuvan personal trainerin kanssa treenaamisesta, sillä usein ohjelmissa treenataan todella kovaa lyhyen aikaa. 

Tosielämän PT auttaa suunnittelemaan liikunnan elämään sopivaksi – ei suinkaan niin, että koko elämä pitäisi suunnitella liikunnan mukaan. PT:n kanssa kuntoilija saa selvyyden, mikä määrä treeniä riittää tuloksiin ja miten tehdä pitkäjänteisiä muutoksia. Pitkän tähtäimen suunnittelu on kaiken a ja o. 

”Ettei käy niin, että lähdetään liian kovaa ja innostus lopahtaa alkuunsa. Se on yleisin treenimoka”, sanoo Turunen. ”PT:n tärkeä tehtävä onkin toimia myös hätäjarruna, ettei treenaa liikaa.” 

Toinen yleinen virhe treenatessa on tehoton ajankäyttö salilla. PT:n kanssa treenaaminen ei koskaan ole päämäärätöntä haahuilua laitteesta toiseen. 

”Sen palautteen kuulemme lähes kaikilta, että treenaaja saa itsestään enemmän irti meillä PT:n kanssa. Nykyihmisillä paljon kiireitä ja velvollisuuksia, ja siksi aika halutaan käyttää hyvin.”

Tehokkaasti käytetty treeniaika ja yksilölliset ohjelmat houkuttavat Oulun PT Studiolle kaikenikäisiä treenaajia. Personal trainer Outi Turunen ohjaa Jouko Seppälän treeniä. 

Korona-aikana Oulun PT Studio on koettu turvalliseksi

Korona on lisännyt kiinnostusta Oulun PT Studion yksilöllistä treenaamista kohtaan.  

”Meillä studiolla ei koskaan ole kovin montaa ihmistä yhtä aikaa. Siksi tämä on koettu paikaksi, johon on turvallista tulla valmentajan kanssa, ilman että treenaaminen tuo turhia ihmiskontakteja.” 

Turunen haluaisi erityisesti lähettää terveisiä kaikille, joiden arkiliikuntaa korona on vähentänyt. 

”On tärkeää huolehtia omasta kunnosta, sillä se voi heikentyä nopeasti, jos esimerkiksi työmatkaliikunta ja ryhmäharrastukset ovat jääneet pois. Sohvan vetovoima on suuri, mutta kannattaa muistaa, että kuntoilulla voi vaikuttaa omaan vastustuskykyyn ja jaksamiseen.” 

Turunen vinkkaa, että kuntoilun voi ajoittaa aamuun, iltaan tai töiden salliessa vaikkapa keskelle työpäivää, jolloin treeni tuo vireyttä myös iltapäivään.

Personal trainer Jonna Kallunki valmentamassa Arto Turusta. Oulun PT Studiolta löytyy myös pienryhmävalmennuksia, yritysvalmennuksia, duo-valmennuksia sekä ohjattuja joogatunteja.

Valmennusta 10 vuoden kokemuksella

Ensi vuonna jo 10 vuotta valmentajana työskennellyt Turunen kokee ihmisten valmentamisen kohti tavoitteitaan palkitsevaksi. 

”Minulla on asiakkaita, joita olen valmentanut urani alussa ja nyt he palaavat asiakkaiksi. On kiva huomata, että hyvä kokemus tuo takaisin yhteisiin treeneihin.” 

Turunen kannustaa varaamaan rohkeasti varaamaan 30 minuutin maksuttoman tutustumiskäynnin Oulun PT Studiolle. 

”Se ei velvoita mihinkään. Siinä keskustellaan tavoitteista ja toiveista ja miten voisimme olla avuksi niiden saavuttamisessa, olipa kyse sitten alkuun pääsystä tai uusista ideoista kokeneelle treenaajalle. Samalla näkee treenistudion ja pääsee tutustumaan omaan valmentajaan.” 

Oulun PT Studion valmentajat Matti Hämeenkorpi, Outi Turunen ja Jonna Kallunki auttavat mielellään niin aloittavia kuin kokeneitakin treenaajia saavuttamaan omat tavoitteensa.

Jokaiselle löytyy sopiva treeniohjelma

Mitään kunto- tai ikärajoja ei Oulun PT Studiolla tunneta. Henkilökohtainen treeniohjelma tehdään aina jokaisen omalle kuntotasolle sopivaksi  

”Meillä käy kuntoilijoita lukioikäisistä seitsemänkymppisiin.” 

Valmennuksiin kuuluvat alkutestit, kartoitukset ja lopputestit, jotka motivoivat ja auttavat seuraamaan kunnon kohoamista. 

Oulun PT Studiolta löytyy myös pienryhmävalmennuksia, yritysvalmennuksia sekä ohjattuja joogatunteja. Suosiotaan on kasvattanut erityisesti duo-treenaus. 

”Esimerkiksi pariskunta tai kaverukset voivat aloittaa yhteisen kuntoprojektin, jolloin molemmat pääsevät treenaamaan yhdessä personal trainerin kanssa oman kuntonsa mukaan.” 

Oulun PT Studion personal trainereihin pääset tutustumaan täällä ja ajan ilmaiseen tutustumiskäyntiin voit varata Oulun PT Studion nettisivulla