Kuntosaliharjoittelulla lisää energiaa työhön ja harrastuksiin

Riikka Mattila on 26-vuotias sairaanhoitaja, joka tekee töitä ikäihmisten parissa. Hän harrastaa kuntosaliharjoittelun lisäksi muun muassa agilityä ja ratsastusta. 

”En ole mikään himourheilija, mutta lenkkeilyä olen harrastanut jo pidemmän aikaa, muun muassa koirani kanssa. Työnikin on aika fyysistä. Kuntoutusosastolla olen välillä tavallaan apuväline, johon asiakas tukeutuu.”

Hän aloitti kuntosaliharjoittelun yleisellä kuntosalilla noin pari vuotta sitten, kun hänen kotinsa lähelle perustettiin kuntosali. Vuosi sitten hänestä alkoi tuntua, että hän halusi panostaa enemmän omaan terveyteensä ja saada rutiinia kuntosaliharjoitteluun. 

”Halusin oppia, miten voin paremmin vaikuttaa omaan jaksamiseeni. Olin usein työpäivän jälkeen aika puhki. Halusin lisää energiaa työntekoon, ja jotta jaksaisin vielä harrastaa vapaa-ajallani.”

Oulun PT Studiolla yksilöllistä treeniä

Mattilasta tuntui, että hän tarvitsee henkilökohtaisempaa opastajaa kuntosaliharjoitteluun. Hän alkoi etsiä personal traineria netistä googlettamalla.

”Aika heti siellä tuli eteen Oulun PT Studio. Luin esittelytekstin Outista, ja jokin siinä kolahti. Hän vaikutti helposti lähestyttävältä ihmiseltä. Kun näin hänet kasvotusten, tuntui, että tulen hänen kanssa hyvin juttuun.”

Myös Oulun PT Studion toimintaidea motivoi häntä. Hän tykkää siitä, että saa treenata omassa rauhassa personal trainerin kanssa.

”Minä saan toilailla ja mokailla rauhassa, eikä sitä muut näe. Aluksi annoin Outin huolehtia kaikesta, mutta nykyään tiedostan paremmin itsekin, mihin kannattaa treenatessa kiinnittää huomiota.” 

Kunto on kasvanut kohisten

Mattila kokee, että kuntosaliharjoittelun vaikutukset näkyvät ennen muuta siinä, että nykyään hän voi paremmin työn ulkopuolella. Voimat ovat lisääntyneet ja juoksukunto parantunut huomattavasti, joten agilitynkin treeneissä jaksaa paremmin. 

”Kuntoni on kasvanut kohisten. Olen oppinut Outilta ihan tavallisia arkisia juttujakin, joilla on merkitystä omaan jaksamiseen. Osaan myös olla armollinen itselleni. Aina ei tarvitsekaan jaksaa. Pitää muistaa palautuminenkin.”

Outi on rautainen ammattilainen, luotettava ja rauhallinen, mutta sanoo kyllä myös suoraan, jos jokin menee metsään.

Mattila kertoo, että myös keskivartalon tukilihaksisto on hänellä parantunut, joten kehonhallinta on nykyään parempaa. Se auttaa paljon muun muasa ratsastuksessa.

”Minulla on tullut tämän myötä ahaa-elämyksiä hevosenkin selässä. Nyt liikkeet ovat puhtaampia, kun jaksan kannatella itseäni paremmin, eikä kunto lopu tunnin aikana kesken.” 

Hyvä tunnelma on treenissä tärkeää

Mattila on tykännyt käydä Oulun PT Studiolla muun muassa siksi, koska siellä treenataan paljon vapailla painoilla. Siinä oppii samalla kehonhallintaa, ja harjoittelu on monipuolisempaa. 

”Outilla on takataskussa aina joku uusi variaatio liikkeisiin. Hän kuuntelee, mitä haluan ja mitkä ovat minun tavoitteeni, ja on realistinen. Hän on rautainen ammattilainen, luotettava ja rauhallinen, mutta sanoo kyllä myös suoraan, jos jokin menee metsään. 

Mattila tykkää siitä, että treenatessa ajatus on aina siinä työssä, mitä sillä hetkellä tehdään. Hänestä on myös tärkeää, että hän voi itsekin vapaasti sanoa, miltä treeni milloinkin tuntuu. 

”Outille uskaltaa sanoa. Hän on ollut minulle just hyviä personal trainer, ja suosittelen häntä kyllä kaikille. Jos sali on outo ympäristö, niin Outin kanssa on helppo lähteä harjoittelemaan. Itse olen kyllä tykännyt.”